【完形】高考英语完形填空真题演练 北京卷
发布于 4年前 作者 一只绿色的🍋 1802 次浏览 来自 高考

A Race Against Death It was a cold January in 1925 in North Alaska. The town was cut off from the rest of the world due to heavy snow.  On the 20th of that month, Dr.Welch   36   a Sick boy, Billy, and knew he had diphtheria, a deadly infectious(传染的)disease mainly affecting children. The children of Nome would be  37  if it struck the town. Dr.Welch needed medicine as soon as possible to stop other kids from getting sick.   38  , the closest supply was over 1,000 miles away, in Anchorage.  How could the medicine get to Nome? The towns  39  was already full of ice, so it couldnt come by ship. Cars and horses couldn‟t travel on the   40  roads. Jet airplanes and big trucks didn‟t exist yet.    41  January 26, Billy and three other children had died. Twemty more were   42  . Nomes town officials came up with a(n)  43  . They would have the medicine sent by   44  from Anchorage to Nenana. From there, dogeled(狗拉雪橇)drivers—known as “mushers”—would   45  it to Nome in a relay(接力).  The race began on January 27. The first musher, Shannon, picked up the medicine from the train at Nenana and rode all night.  46  he handed the medicine to the next musher, Shannons face was black from the extreme cold.  On January 31,a musher named Seppala had to   47  a frozen body of water called Norton Sound .It was the most  48  part of the journey. Norton Sound was covered with ice,which could sometimes break up without warning.If that happened,Seppala might fall into the icy water below.He would  49  ,and so would the sick children of  Nome.But  Seppala made it across. A huge snowstorm hit on February 1.Amusher  named Kaasen had to brave this storm.At one point,huge piles of sonw blocked his 50  .He had to leave the trail (雪橇痕迹)to get around them.Conditions were so bad that it was impossible for him to  51  the trail again. The only hope was Balto,Kaasen‟s lead dog, Balto put his nose to the ground, 52  to find the smell of other dogs that had traveled on the trail.If Balto failed,it would mean disaster for Nome.The minutespassed by.Suddenly, Balto began to  53  .He had foung the trail.  At 5:30 am on February 2, Kaasen and his dog  54  in Nome. Within minutes,Dr.Welch had the medicine.He quickly gave it to the sick children.All of them recoverd. Nome had been  55  .

36.A.examined    B.warned     C.interviewed        D.cured  37.A.harmless    B.helpless   C. fearless    D.careless  38.A.Moreover   B.Therefore   C.Otherwise      D.However  39.A.airport     B.station   C. harbor     D.border  40.A.narrow   B. snowy  C.busy      D.dirty  41.A.From    B.On    C.By      D.After  42.A.tired  B.upset   C. pale    D.sick  43.A.plan   B.excuse   C.message      D.topic  44.A.air   B.rail    C. sea      D.road  45.A.carry   B.return    C. mail     D.give  46.A.Though  B.Since    C. When     D.If  47.A.enter  B.move   C. visit    D.cross  48.A.shameful  B.boring   C.dangerous    D.foolish  49.A.escape   B.bleed   C. swim   D.die  50.A.memory   B.exit    C.way      D.destination  51.A.find    B.fix    C. pass    D.change  52.A.pretending  B.trying   C. asking      D.learning  53.A.run   B.leave   C. bite    D.play  54.A.gathered   B.stayed   C. camped      D.arrived  55.A.controlled  B.saved  C.founded     D.developed

—————————————————————————————— 我是答案的分界线 【答案】 36.A 37.B 38.D 39.C 40.B 41.C 42.D 43.A 44.B 45.A 46.C 47.D 48.C 49.D 50.C 51.A 52.B 53.A 54.D 55.B  【解析】  试题分析:文章讲述了一个人们接力运送药物来救患病儿童的感人故事。1925年1月份的阿拉斯加北部极其寒冷,由于大雪,诺姆小镇与外界隔绝了。雪上加霜的是,那里的孩子患上了一种致命的传染病–白喉。为了拯救孩子们,人们接力运送药品到诺姆。最终,人们通过狗拉的雪橇把药物送到了诺姆。  39.C考查名词辨析。A.airport机场; B.station车站;C. harbor 港口;D.border边境。根据“so it couldn‟t come by ship”可知,这里指港口结冰,故选C。  40.B考查形容词辨析。A.narrow狭窄的;B. snowy被雪覆盖的;C.busy繁忙的;D.dirty脏的。根据第一段可知,大雪覆盖了道路,汽车和马都不能通行,故选B。  41.C考查介词辨析。A.From从,自;B.On在…上面;C.By通过,在…之前;D.After在…之后。By+时间,与完成时连用,后跟过去的时间,用过去完成时;跟将来的时间,用将来完成时,故选C。  42.D考查形容词辨析。A.tired劳累的;B.upset难过的;C. pale苍白的;D.sick生病的。四个孩子相继去世,还有20几个患病,故选D。  43.A考查名词辨析。A.plan计划;B.excuse借口;C.message信息;D.topic话题。当地的官员想到了一个计划,故选A。  44.B考查名词辨析。A.air空气;B.rail栏杆,铁轨;C. sea海洋;D.road道路。根据下一段“from the train at Nenana”可知,药物被用火车运到Nenana,故选B。  45.A考查动词辨析。A.carry运送,携带;B.return返回,归还;C. mail邮寄;D.give给。然后再由乘坐狗拉的雪橇的人把药物接力送到诺姆,故选A。  46.C考查时间状语从句。A.Though虽然;B.Since因为,自从;C. When当;D.If如果。当他把药物交给下一个人时,他的脸已经被冻得乌青,故选C。  47.D考查动词辨析。A.enter进入;B.move移动;C. visit拜访;D.cross穿过。根据“Norton Sound was covered with ice”可知,Norton Sound是一片冰冻的水域,Seppala必须穿过这片水域,故选D。  48.C考查形容词辨析。A.shameful惭愧的;B.boring令人厌烦的;C.dangerous危险的;D.foolish愚蠢的。根据“which could sometimes break up without warning”可知,这是旅途最难的一部分,故选C。  49.D考查动词辨析。A.escape逃跑,B.bleed流血,C.swim 游泳,D. die死亡。如果掉进寒冷的水中,Seppala会被冻死,诺姆的病童们也会去世,故选D。  50.c考查名词辨析。A. memory记忆,3. exit出口,C.way 道路,D. destinatian目的地。根据下一句可知,有的地方被大雪档住了去路,Seppala不得不绕道行驶,故选C  51.A考查动词辨析。A. find找到;B. fix固定,安装,C. pass 通过,D. change改变。当时的天气状况极差,Seppala找到雪橇轨道是不可能的,只能靠他的狗,故选A。  52.B考查动词辨析。A.pretending假装;B.trying努力;C. asking问,要求;D.learning学会。Seppala的雪橇狗努力嗅着其它狗的味道,故选B。  53.A考查动词辨析。A.run跑;B.leave离开;C. bite咬;D.play玩耍。Seppala的雪橇狗找到了轨道,开始奔跑起来,故选A。  54.D考查动词辨析。A.gathered聚集;B.stayed保持;C. camped露营,借住;D.arrived到达。arrive in sp到达某地,这里指终于到达诺姆,故选D。 55.B考查动词辨析。A.controlled控制;B.saved拯救; C.founded 建立;D.developed发展。所有的孩子得到了救治,诺姆活了下来,故选B。  考点:人物故事类短文阅读


更多精彩学习资料,请关注知米英语资讯平台 微信公众平台:知米背单词 (微信号:ZhimiEnglish)- 新浪微博:知米背单词 百度贴吧:知米背单词

回到顶部