【完形】高考英语完形填空真题演练 新课标Ⅲ卷
发布于 4年前 作者 ZM_66DkQJqa4b 1527 次浏览 来自 高考

When I was 13 my only purpose was to become the star on our football team. That meant  21 Miller King, who was the best   22  at our school.  Football season started in September and all summer long I worked out. I carried my football everywhere for      23   .  Just before September, Miller was struck by a car and lost his right arm. I went to see him after he came back from   24  . He looked very   25  , but he didn‟t cry.  That season, I  26  all of Miller‟s records while he   27  the home games from the bench. We went 10-1 and I was named most valuable player,   28  I often had crazy dreams in which I was to blame for Miller‟s   29  .  One afternoon, I was crossing the field to go home and saw Miller  30   going over a fence—which wasn‟t  31  to climb if you had both arms. I‟m sure I was the last person in the world he wanted to accept   32 from. But even that challenge he accepted. I  33   him move slowly over the fence. When we were finally   34   on the other side, he said to me, “You know, I didn‟t tell you this during the season, but you did   35  .Thank you for filling in for  36  .”   His words freed me from my bad  37  . I thought to myself, how even without an arm he was more of a leader. Damaged but not defeated, he was  38  ahead of me. I was right to have  39 him. From that day on, I grew  40  and a little more real.

21.A. cheering for   B. beating out     C. relying on      D. staying with  22.A.coach        B. student         C. teacher     D. player  23.A.practice     B. show           C. comfort        D. pleasure  24.A.school     B. vacation        C. hospital      D. training  25.A. pale      B. calm          C. relaxed     D. ashamed  26.A. held      B. broke          C. set           D. tried  27.A.reported      B. judged        C. organized     D. watched  28.A.and        B. then           C. but           D. thus  29.A. decision   B. mistake        C. accident    D. sacrifice 30.A.stuck     B. hurt           C. tired         D. lost  31.A. steady       B. hard           C. fun           D. fit  32.A.praise     B. advice         C. assistance    D. apology  33.A.let        B. helped         C. had            D. noticed  34.A. dropped   B. ready         C. trapped     D. safe  35.A.fine        B. wrong         C. quickly       D. normally  36.A. us       B. yourself        C. me           D. them  37.A.memories   B. ideas          C. attitudes       D. dreams  38.A.still         B. also           C. yet           D. just  39.A. challenged   B. cured         C. invited         D. admired  40.A.healthier   B. bigger         C. cleverer       D. cooler

知米温馨提示:一定要自己做过了再对照答案噢,加油各位~

—————————————答案分界线———————————————————

【答案】 21.B 22.D 23.A 24.C 25.A 26.B 27.D 28.C 29.C 30.A 31.B 32.C 33.B 34.D 35.A 36.C 37.D 38.A39.D 40.B

解析】 试题分析:文章是一篇与足球有关的故事。作者想成为球队里最棒的球员,并向最优秀的球员Miller看齐。为了实现梦想,作者刻苦训练,在Miller受伤之后,作者脱颖而出,成为最有价值球员。作者的表现得到了Miller的认可。

21.B 考查动词短语辨析。A. cheering for:为„欢呼,3. beating out打败,c. relying on依靠,D. staying with和„„待在一起。要想成为球队里的明星,就要打败最优秀的球员,故选B。 27.D考查动词辨析。A.reported报告;B. judged 判断;C. organized组织;D. watched观看。while he____ the home games from the bench受伤后的Miller坐在长凳上观看比赛,故选D。 28.C考查并列连词。A.and和;B. then然后;C. but但是;D. thus因此。I was named most valuable player和I often had crazy dreams形成对比,作者虽然被封为最有价值球员,但是他总是做噩梦,故选C。
29.C考查名词辨析。A. decision决定;B. mistake错误;C. accident事故;D. sacrifice牺牲。让作者感到内疚的是,仿佛是自己应该为Miller的事故负责,作者觉得有点胜之不武,故选C。 30.A考查形容词辨析。A.stuck;B. hurt;C. tired劳累的;D. lost丢失的。saw Miller ____ 30 going over a fence作者看到Miller在翻篱笆,只有一只手臂的Miller翻篱笆很困难,因此应该是被卡在篱笆上了,故选A。 31 B考查形容词辨析. A.steady稳定的;B.hard 困难的;c. fun有趣的;D.fit,合适的,健康的。手臂健全的人翻篱笆不费吹灰之力,故选B。 31.考查名词辨析。A.praise 表扬;B advice 建议;c. assistance 帮助;D. apology 道歉。作者认为Miller最不愿接受作者的帮助,the last,最不可能的,故选c。
32.B考查动词辨析。A let 让;B. helped 帮助;c had有,使;D. noticed注意到。根据he accepted可知Miller接受了作者的帮助,故选B。
34 D考查形容词辨析。A dropped Bready准备好的;c.trapped被困住的;D. safe 安全的。作者和Miller两人成功翻过篱笆,故选D。 35 A考查副词辨析。A fine 够好,可接受;B wrong 错误地;c quickly 迅速D normally 正常。Miller认为作者表现得很好,故选A。 36 c考查代词辨析。A us 我们;B yourself 你白己;c.me 我;D them 他们。Miller感谢作者填补了他的空缺,故选c。
37.D考查名词辨析。A memories 记忆;B ideas 主意;cattitudes 态度;D dreams梦。得到了Miller的认可Z后,作者的噩梦也不见了踪影,故选D。 38 A考副词辨析。A still 仍然;B also,也;c. yet 然而,还没;D just刚刚仅仅。Miller虽然受伤了,但却不会被打败,作者认为Miller仍然是最强的,故选A。 39 D考查动词辨析。A challenged 挑战;B cured治愈;c invited 邀请;admired敬佩,欣赏。作者认为白己敬佩Miller没有做错,故选D。 40 B考查形容词比校级。从那天起,作者长大了许多,更重视自己的存在了,故冼B。 考点:生活故事类短文阅读


更多精彩学习资料,请关注知米英语资讯平台 微信公众平台:知米背单词 (微信号:ZhimiEnglish)- 新浪微博:知米背单词 百度贴吧:知米背单词

回到顶部