【阅读】2016年6月英语六级仔细阅读练习
发布于 4年前 作者 活在当下 1534 次浏览 来自 六级

Passage One   Questions 56 to 60 are based on the following passage.   On the high-speed train from Avignon (阿维尼翁) to Paris, my husband and I landed in the only remaining seats on the train, in the middle of a car, directly opposite a Frenchwoman of middle years. It was an extremely uncomfortable arrangement to be looking straight into the eyes of a stranger. My husband and I pulled out books.   The woman produced a large makeup case and proceeded to freshen up. Except for a lunch break, she continued this activity for the entire three-hour trip. Every once in a while she surveyed the car with a bright-eyed glance, but never once did she catch my (admittedly fascinateD. eye. My husband and I could have been a blank wall.   I was amused, but some people would have felt insulted, even repulsed (厌恶的). There is something about primping in public that calls up strong emotional reactions. Partly it’s a question of hygiene. (Nearly everyone agrees that nail-paling and hair-combing are socially considered unwise to do.) And it’s a matter of degree.   Grooming–a private act–has a way of negating the presence of others. I was once seated at a party with a model-actress who immediately waved a silly brush and began dusting her face at the table, demonstrating that while she was next to me, she was not with me.   In fact, I am generally inhibited from this maneuver in public, except when I am in the company of cosmetics executives (when it’s considered unpleasant not to do it) or my female friends when it’s a fun just-us-girls moment. In a gathering more professional than social, I would refrain.   Kathy Peiss, a history professor at the University of Massachusetts in Amherst and an authority on American beauty rituals, says that nose-powdering in the office was an occasion for outrage in 1920’s and 30’s. Deploring the practice as a waste of company time, trade journals advised managers to discourage it among clerical workers. But how much time could it take? Certainly the concern was out of proportion with the number of minutes lost. Peiss theorizes that it was the blatant assertion.of a female practice in what had been an all-male province that disturbed critics.   Peiss tells me that after the 30’s, pulling out a compact was no longer an issue. It became an accepted practice.   I ask if she feels free to apply lipstick at a professional lunch herself. Sounding mildly shocked, she says she would save that for the privacy of her car afterward. Why? Because it would be "a gesture of inappropriate femininity. "   One guess is that most professional women feel this way. There is evidence of the popularity of the new lipsticks that remain in place all day without retouching.   It’s amazing to think that in our talk-show society, where every sexual practice is openly discussed, a simple sex-specific gesture could still have the power to disturb. The move belongs in the female arsenal and, like weapons, must be used with caution.   56. According to the author, "My husband and I could have been a blank wall. " (Line 6, Para. 1) most probably means“__________”.   A. We were treated with an expressionless face.   B. Welooked at theFrench woman expressionlessly.   C. We used books as a wall to avoid the woman’s eyes.   D. We were of no existence in the French woman’s eyes.   57. In the author’s opinion, she __________.   A. allows public making up on certain occasions   B. feels comfortbale when making up in public   C. only makes up on social occasions   D. makes up before any professional gatherings   58. According to Peiss, nose powdering in an office was criticized mainly for the reason that __________.   A. normal office work was disturbed   B. it discouraged women’ s interest in career   C. male dominance was emphasized there   D. it distracted male workers’ focus on work   59. Why do most professional women give up using lipsticks in public?   A. Because they are worried about being looked down upon.   B. Because it emphasizes their female features in wrong situations.   C. Because it implies women’s disadvantages in academic fields.   D. Because they are ashamed to be seen making up in front of males.   60. It can be inferred that in a highly open society, the differences between men and women __________.   A. have attracted little attention   B. hinder the social development   C. are attractive topics in talk shows   D. still call for great concern

答案解析:
56.D 定位:根据题干信息词Line6,Para.1定位到第一段最后一句。 解析:要推断该句意思需了解第一段的主要内容。该段描述了一位法国妇女在火车上旁若无人地梳妆打扮的情形,因此坐在她对面的作者发表了这句感慨,由此可推断D项符合原文意思。其实,第二段也出现了类似的在公共场合化妆的情况,末句提到“却无视我的存在”,这也印证了正确答案为D。 57.A 定位:由各选项中都出现的关键词makeup定位到第三段。 解析:该段讲述作者对在公共场合化妆的态度。作者提到:“实际上,在通常情况下,我不允许自己在公共场合化妆。除非身旁是……如果在正式聚会而非社交场合,我会禁止自己在那种场合化妆。”显然作者并非反对在所有公开场合下化妆,因此A符合文意,是正确答案。而C项中only表述过于绝对。 58.C 定位:根据题干信息词Peiss定位到第四段最后一句。 解析:本句佩斯分析了女性在办公室化妆会遭批评的原因。该句说:“佩斯从理论上说明了是这种在曾是男性专属的领域里明目张胆地宣扬女性做法的行为让批评家很不安。”由此可见佩斯认为批评家评论女性在办公室化妆,是因为他们认为办公室应是男性统治的地盘。化妆这种女性化的做法让他们不安,故C项是正确答案。 59.B 定位:根据题干信息词professional women和lipsticks定位到第五段第三句。 解析:题干问职业女性在公众场合放弃使用口红的原因。第三句提到了口红,接着第六句进行了解释,说“因为这会是‘一种过于女性化的表现”’。由此可见在公共场合,职业女性不应过于女性化,故B项是正确答案。 60.D 定位:根据题干信息词a highly open society定位到最后一段第一句。 解析:该句提到,令人惊讶的是,想不到在我们这个每一桩风流韵事都被公开议论的“脱口秀”社会里,某一简单的性别化的行为却仍能令人不安。每一桩风流韵事都被公开议论的社会已然高度开放了,但是在这种社会里男女有别的话题仍被人们所注意。原文中have the power to disturb与D项中call for greatconcem呼应,故D项为正确答案。


更多精彩学习资料,请关注知米英语资讯平台 微信公众平台:知米英语 (微信号:ZhimiEnglish) 新浪微博:知米英语 百度贴吧: 知米背单词 (文章来源:网络)

回到顶部