【阅读】阅读理解练习(三)
发布于 4年前 作者 来自外太空的鱼 2942 次浏览 来自 高考

New York, 10 November 5:27 pm, yesterday. Biggestpower failure in the city’s history.   Thousands of people got stuck in lifts. MartinSaltzman spent three hours between the 21st and22nd floors of the Empire State Building. “Therewere twelve of us. But no one panicked. We passedthe time telling stories and playing word games. Oneman wanted to smoke but we didn’t let him. Firemen finally got us out.”   “It was the best night we’ve ever had,” said Angela Carraro, who runs an Italian restaurant on42nd Street. “We had lots of candles on the tables and the waiters were carrying candles ontheir trays. The place was full and all night, in fact, for after we had closed, we let the peoplestay on and spend the night here.”   The zoos had their problems like everyone else. Keepers worked through the night. They usedblankets to keep flying squirrels and small monkeys warm. While zoos had problems keepingwarm, supermarkets had problems keeping cool. "All of our ice cream and frozen foods melted,"said the manger of a store in downtown Manhattan. “They were worth $50,000.”   The big electric clock in the lobby(大厅) of the Waldorf-Astoria Hotel in downtown Manhattanstarted ticking (滴答) again at 5:25 this morning. It was almost on time.   1.Throughout the period of darkness, Martin Saltzman and the eleven others were________.   A. nervous B. excited C. calm D. frightened   2.In what way was the night of November 9 the best night for Angela Carraro?   A. She had a taste of adventure.   B. Burning candles brightened the place.   C. Business was better than usual.   D. Many people stayed the night in her restaurant.   3.How long did the power failure last?   A. Nearly 12 hours. B. More than 12 hours.   C. Nearly 24 hours. D. More than 24 hours.

答案   1.C。文中提及 Martin Saltzman 以及其他11人被困在帝国大厦21层至22层之间的电梯里,他们无一人感到惊慌,通过讲故事、做文字游戏来打发时光,故应选C。   2.C。文中提及 Angela Carraro 在42层开了一家餐馆,停电时餐桌上点燃了许多蜡烛,侍者们用托盘支起蜡烛,餐厅满员(the place was full),故应选C。   3.A。文章引语中提及下午5点27分停电,至次日早晨5点25分曼哈顿闹市中心的一家旅馆大厅的电子钟开始发出滴答声,并调侃说大钟几乎准时,故应选A。


更多精彩学习资料,请关注知米英语资讯平台 微信公众平台:知米英语 (微信号:ZhimiEnglish) 新浪微博:知米英语 百度贴吧: 知米背单词 (文章来源:网络)

回到顶部