【英语阅读】阅读理解练习(二)
发布于 4年前 作者 来自外太空的鱼 5284 次浏览 来自 高考

Dinner customs are different around the world. Ifyou are a dinner guest in Ghana, this information willhelp you a lot.   In Ghana dinner is usually from four in theafternoon to six in the evening. But there are nostrict rules about time. Whenever a guest arrives, afamily offers food. When you go to a home, theperson who receives guests takes you to the living room first. At this time everyone welcomesyou. Then you go to the dining room. There you wash your hands in a bowl of water. All thefood is on the table.   In Ghana you usually eat with your fingers. You eat from the same dish as everyone else.But you eat from one side of the dish only. It is not polite to get food from the other side of thedish. After dinner, you wash your hands again in a bowl of water.   Most meals in Ghana have a dish called fufu. People in Ghana make fufu from the powderof some plants. Sometimes they cut the fufu with a saw because it is very hard. You mustchew fufu well, or you may get sick. You eat fufu with the fingers of your right hand only.

1.From the passage we know that in Ghana _____. A.the rules for dinner time are not strict B.dinner is always at six in the evening C.a family offers food only at four in the afternoon D.people usually invite their guests to dinner later in the evening 2.If you are a dinger guest in Ghana ,the host(主人)always takes you to _____. A.the dining room first B.the living room first C.the kitchen first D.the garden first 3.People in Ghana usually eat _____. A.from one side of a dish to the other B.from the other side of the dish  C.with their fingers D.with their spoons 4.In fact, most dishes in Ghana _____. A.are cooked with the powder of some plants B.have fufu in them C.are too hard to eat D.are very hard 5.When you eat fufu, you’d better _____. A.cut it with a saw B.use your right hand only C.chew it well D.all of the above

参考答案:

1.A。此句为推理题。将1n Ghana dinner isusually from four in the afternoon to six in theevening.But there are no strict rules abouttime.Whenever a guest arrives,a family offers food.这两句内容综合一下。就是:只要在下午4点至晚上6点,都是吃饭的时间:在这期间,客人什么时候来就什么时候吃。因此选项A是正确答案。 2.B。此句为细节推理题。比较原文When you go to a home,the person who receives gueststakes you to the living room first选项B的内容只是多了一个first,而这使不使用是一样的,因为客人一进来,主人就带你去living room,因此first不说也知道。 3.C。此句为细节题。从选项的内容看,只有选项C与短文中的In Ghana you usually eat withyour fingers.这句话的意思一样。 4.D。此句为细节推理题。本题是根据Most Meals in Ghana have a dish called fufu.?it is veryhard.这几句话的内容综合得出的,要用saw来锯开fufu 吃。可想而知是很hard的。 5.D。此句为细节推理题。细读最后You must chew fufu well. or you may get sick.You eatfufu with the fingers of your right hand only.这几句话,就会发现选项A、B和C均在此句的意思中,因此选项D是正确答案。


更多精彩学习资料,请关注知米英语资讯平台 微信公众平台:知米英语 (微信号:ZhimiEnglish) 新浪微博:知米英语 百度贴吧: 知米背单词 Foh0YW7bBlRA9858xtFt6N6zcKF8.jpg (文章来源:网络)

回到顶部