【英语阅读】阅读理解专项训练(一)
发布于 4年前 作者 来自外太空的鱼 1259 次浏览 来自 高考

Mr. Peter Johnson, aged twenty-three, battled for half an hour to escape from his trapped car yesterday when it landed upside down in three feet of water. Mr. Johnson took the only escape route—through the boot(行李箱).

Mr. Johnson’s car had finished up in a ditch(沟渠) at Romney Marsin, Kent after skidding on ice and hitting a bank. “Fortunately, the water began to come in only slowly,” Mr. Johnson said. “I couldn’t force the doors because they were jammed against the walls of the ditch and dared not open the windows because I knew water would come flooding in.”

Mr. Johnson, a sweet salesman of Sitting Home, Kent, first tried to attract the attention of other motorists by sounding the horn and hammering on the roof and boot. Then he began his struggle to escape.

Later he said, “It was really a half penny that saved my life. It was the only coin I had in my pocket and I used it to unscrew the back seat to get into the boot. I hammered desperately with a hammer trying to make someone hear, but no help came.”

It took ten minutes to unscrew the seat, and a further five minutes to clear the sweet samples from the boot. Then Mr. Johnson found a wrench and began to work on the boot lock. Fifteen minutes passed by. “It was the only chance I had. Finally it gave, but as soon as I moved the boot lid, the water and mud poured in. I forced the lid down into the mud and scrambled clear as the car filled up.”

His hands and arms cut and bruised(擦伤), Mr. Johnson got to Beckett Farm nearby, where he was looked after by the farmer’s wife, Mrs. Lucy Bates. Huddled in a blanket, he said, “That thirty minutes seemed like hours.” Only the tips of the car wheels were visible, police said last night. The vehicle had sunk into two feet of mud at the bottom of the ditch.

1. What is the best title for this newspaper article?

A. The Story of Mr. Johnson, A Sweet Salesman

B. Car Boot Can Serve As The Best Escape Route

C. Driver Escapes Through Car Boot

D. The Driver Survived A Terrible Car Accident

2. Which of the following objects is the most important to Mr. Johnson?

A. The hammer. B. The coin.

C. The screw. D. The horn.

3. Which statement is true according to the passage?

A. Mr. Johnson’s car stood on its boot as it fell down.

B. Mr. Johnson could not escape from the door because it was full of sweet jam.

C. Mr. Johnson’s car accident was partly due to the slippery road.

D. Mr. Johnson struggled in the pouring mud as he unscrewed the back seat.

4. “Finally it gave” (Paragraph 5) means that _______.

A. Luckily the door was torn away in the end

B. At last the wrench went broken

C. The lock came open after all his efforts

D. The chance was lost at the last minute

5. It may be inferred from the passage that _______.

A. the ditch was along a quiet country road

B. the accident happened on a clear warm day

C. the police helped Mr. Johnson get out of the ditch

D. Mr. Johnson had a tender wife and was well attended

【答案解析】

本文记述了Mr. Johnson由于车祸被困于水下车内半个小时,最后死里逃生的故事。

1. C。主旨题。根据第1段 Mr. Peter Johnson…escape from his trapped car…through the boot 可归纳出文章的标题为答案C。

2. B。细节题。根据第4段 Mr. Johnson 所说的话及他后面所做的事情可推知此题答案为B。

3. C。细节题。根据第2段第一句…skidding on ice and hitting a bank 可推知答案为C。

4. C。词句理解题。根据其上文 …work on the boot lock 及下文 but as soon as I moved the boot lid, the water and mud poured in 可推知此题答案为C。

5. A。推断题。根据第4段最后一句 but no help came 及最后一段的第一句 Mr. Johnson got to Beckett Farm nearby 可推知地点是在寂静的农村,此题答案为A。


更多精彩学习资料,请关注知米英语资讯平台 微信公众平台:蓝脑教育-知米英语 (微信号:ZhimiEnglish) 新浪微博:知米英语 百度贴吧: 知米背单词 Foh0YW7bBlRA9858xtFt6N6zcKF8.jpg

(文章来源:网络)

回到顶部